Et samarbeid mellom Jonas B.
Og Amnesty Norge

’Pizza er en menneskerett’

Bakteppet for samarbeidet
Vi lever i en tid som preges av krig i Europa med et spenningsnivå vi ikke har opplevd siden den kalde krigen tok slutt for rundt 30 år siden. I tillegg er menneskerettighetene i økende grad under press i våre nærområder – en situasjon som virket fjern for få år tilbake.

Hva kan Jonas B. bidra med?
Amnesty baserer seg på ideen om at man – uansett hvem man er – kan gjøre en forskjell. For når mangev står sammen, kan vi endre verden. Jonas B. er en kjede av nabolagsrestauranter der alle er velkomne. Vi er naboen som bryr seg! Vi bryr oss derimot ikke om hvilken hudfarge, religion eller legning gjestene våre har.

Hva er ’Pizza er en menneskerett’?
I en tid der skyene på så mange måter mørkner på horisonten ønsker vi bidra til økt fokus på menneskerettighetene – i samarbeid med Amnesty. Vi har utviklet konseptet ’Pizza er en menneskerett’ hvor i første omgang Jonas B. sine restauranter i Kristiansand, Lyngdal, Klepp og Ålgård gir 5 kr per pizza til Amnestys viktige arbeid for menneskerettighetene. Vi har en langsiktig ambisjon om at dette er startskuddet for at også andre nasjonale tilbydere og produsenter av pizza blir med på denne lavterskeldugnaden for menneskerettighetene.

Den verdensberømte pizzakokken Gino Sorbillo i Napoli har et lignende samarbeid med Amnesty i Italia. Han har inspirert oss til å utvikle vår egen variant for Norge – som er helt naturlig ettersom vi er det landet som spiser mest pizza per innbygger i verden.

Hva betyr det for gjestene våre?
Det er viktig for oss å understreke at vi ikke øker pizzaprisen for å realisere samarbeidet. For gjestene betyr det at de kan spise pizza med god samvittighet – og at de for hvert pizzastykke bidrar til å gjøre verden til et litt bedre sted. Vi legger ikke skjul på at vi håper at effekten av dette blir at gjestene våre spiser enda mer pizza – som vil være en vinn-vinn situasjon for alle involverte!