Nordmenns interesse for Italia generelt, og landets mat og vin spesielt, er i vår tid løftet til høyder man vanskelig kunne se for seg på åtti- og nittitallet. Og med rette. Det italienske kjøkken gir noen av verdens mest spennende, smaksrike og delikate opplevelser. Gjerne enkelt, som oftest perfekt. Og italiensk vin kler italiensk mat. Ikke umulig nettopp derfor er i dag Italia nordmenns foretrukne vinland.

Torsdag 31. oktober kl. 19:00 inviterer vi til en italiensk rundtur på tallerken og seks stetter som garantert blir en gastronomisk opplevelse. Vi byr også på foredrag av Lars G. Rein-Helliesen som er en velkjent sommelier.

MENY
De fem rettene du får servert denne kvelden er følgende:

Antipasti: Fenalår – Västerbottenost – Løyrom og ferskost
Primi: Grillet kalv i skiver – Gratinert sjøkreps – Stekt kamskjell
Secondi: Safranrisotto med oksehaleragu
Formaggi: Tre italienske oster
Dolce: Softis med tinnved – Nystekte Madeleinekaker – Mørk sjokolade

Lars G. Rein-Helliesen

I tyve år har Lars G. Rein-Helliesen vist nordmenn det beste fra Italia. Mer enn de fleste har han medvirket til at italienske dråper har gledet kresne norske ganer, og få kan mer om Italia og italiensk kvalitetsvin enn ham. Gjennom vinimportselskapet Gaia Wine & Spirits har han siden 1997 fremvist sitt eget utvalg av Italias kvalitetsviner, han underviser i italiensk vin på den norske vinkelnerutdannelsen, holder foredrag og kåserer om vin, m.m.

Thomas Berntsen

Thomas Berntsen er kveldens vert. Til daglig leder han Jonas B. i Kristiansand, men med sin lange erfaring fra gode kjøkken i inn- og utland står han for en helt spesiell Italiensk meny denne kvelden. Thomas er kompromissløst opptatt av den gode smaken, og har en spesiell lidenskap for det italienske. Han har en evne til å finne fram til de beste råvarene fra de beste produsentene, og sette dem sammen til et fl ott helhetlig måltid. Menyen han har satt opp, og som Lars har valgt viner til, er det bare å glede seg til.

Pris per person: 1290,-. Dette inkluderer 5-retters middag og drikke.

Fristet? Vi lover at du vil nyte hver bit og hver dråpe. Meld deg på ved å ringe 38091818 eller send en mail til krs@jonas-b.no. Eller aller hyggeligst, kom innom oss på Torvet!